Stojana Protića 15 Vračar Po+P+3+Pk 922,00 m2

Opis nekretnine

U samoj blizini Hrama, u mirnoj jednosmernoj ulici, koja važi za "Srce" Beograda, planiran je objekat spratnosti Po + P +3 + PK, sa etažama od po dve stambene jedinice, površina od 52 do 68 m2.

Objekat je jako dobro povezan sa svim delovima grada gradskim prevozom, a svim bitnim ustanovama, kao i sadržajima za relaksaciju i sport moguće je pristupiti i pešice.

Po etaži se nalaze dva stana, koji su trosobne i četvorosobne strukture, sa dve ili tri spavaće sobe, kao i dnevnom zonom koju čine dnevna soba sa trpezarijom i kuhinjom.

Stolarija je aluminijumska sa metalnim šalonima obloženim fundermaks drvenim oblogama.

U prizemlju se nalazi lokal, u podrumu je garaža sa petnaest parking mesta, odakle je moguće pristupiti svim etažama liftom.

Projekat stambeno-poslovnog objekata u ulici Stojana Protića 15 rađen je sa idejom stvaranja doživljaja u prostoru, koji je na najbolji način ostvaren drvenim šalonima prozora koji u unutrašnjost objekta unose senke reflektovane njihovim prošupljenjima.

Princip šalona prošupljenih po određenom paternu proistekao je kao odgovor na okruženje koje je klasično i koje u sebi sadrži neki patern i obrazac po kome je nastao.

Fasade iz okruženja objekta rađene su u periodu između dva rata, u kome su se izdefinisali principi materijalizacije fasada koji u sadašnjem kontekstu stvaraju šarm objekta i bloka, što je arhitekta želeo da uradi i sa ovim objektom koji se implementira u staro okruženje.

Pri ovom objektu se težilo da se zadrži kamena / teška obrada fasade, koju imaju svi stari objekti u kraju, ali sa novim modernim pristupom i da se na taj način nastavi obrazac kamenih obloga i teške fasade koja čini ovaj kraj dominantnim u gradu.

Sve to bi se upotpunilo drvenim šalonima, geometrijskog elegantnog prošupljenja, koji bi sem estetskih, imali i ulogu u zaštiti od sunca. Zgrada projektovana i oblikovana po usvojenom izdeterminisanom arhitektonskom konceptu, spada u jedne od vodećih projekata RD inženjeringa gde je dizajn proistekao iz okolnih faktora i kao takav oformio stambeno-poslovni objekat koji predstavlja novi oblik dizajna i arhitekture u samom srcu Beograda.

Izaberite vaš stan klikom na željenu osnovu

Prizemlje
Prizemlje
I sprat
I sprat
II sprat
II sprat
III sprat
III sprat
Potkrovlje
Potkrovlje

Mapa lokacije

Osnovni podaci

Lokacija:
Vračar
Adresa:
Stojana Protića 15
Tip projekta:
Stambeno - poslovni
Status projekta:
Izvedeni projekti
Okolina:
Hram Svetog Save, Čuburski park, Kalenić
Spratnost:
Po+P+3+Pk
Broj ulaza:
1
Ukupna površina:
922,00 m2
Okvirna kvadratura:
52 - 68 m2
Stambenih jedinica:
4
Stanova za prodaju:
4
Garažna / Parking mesta:
11
Lift:
Da
Cena po kvadratu:
Okvirna cena stana:
Građevinska dozvola:
Početak Izgradnje:
Izgrađeno:
Glavni projektant:
Branimir Lukić d.i.a